29. märts 2010

Sügisvärvid kevades

Leidsin ühe soojemat sorti pluusi õpetuse ja siis hakkasin sobivat lõnga otsima. Võtsin lõngaks parajalt peene sokilõnga, et ikka õhuke ja samas soe oleks. Kevadel mõne topi peale panna, ma ikka selline külmavares ju!

Päris selline nagu ootasin ta välja ka tuli.

Tegelikult saladuskatte all võin ütelda, et mõte oli kududa ühele sõbrannale kingituseks aga nüüd arvan, et talle vist ei sobiks selline või olen ma lihtsalt nii kriitiline...

Lõng: Gründl Four Seasons, Marathon Miro. 2 tokki täpselt
Varras nr. 3

25. märts 2010

Magusa herne sall

Üle pika aja võtsin lõpuks heegelnõela kätte. Johannal lasteaias õpetajatel järjest nüüd sünnipäevad tulemas ja keerasin ühe salli kevadtuulte eest kaela soojendama. Sall on ühest raamatust mille nime ma enam ei mäleta.. inglise keeles oli nimi Sweet Pea Shawl-magus herne sall :).

Päris mõnus tuli välja ja see lõng muidugi ka selline mis lausa punub ennast ise mustrisse. Äärde panin lihtsalt narmad.


Lõng: Rowani Felted Tweed, kulus 2 kera ja kolmandast mõned meetrid peale
Konks nr. 4

Nüüd lähen Johannat ravima ja aurutama, esmaspäeval hakkas köhima jubedalt nüüd käisime arstile näitamas. 3 päeva köha ja ongi käes.. tugev bronhiit ja võibolla ka kopsupõletik. Kuidas nendel pisikestel küll köha alati nii hulluks läheb ma aru ei saa. Meie suured inimesed paar päeva köhime, natuke ravi ja korras, selline kerge haigus nagu.
Istun siis voodiservale kuduma...

13. märts 2010

Soolikas

Rapla kohalikes poodides ringi tuulates leidsin mõnusa lillat värvi lõnga.
Mõtlesin kohe, et sellest saab Johannale sooja kududa :)

Kudusin siis tavalise soolika hästi kõrge kaelusega, hea vesti alla panna esimeste päikseliste ilmadega ja no nüüd.. selline lugu, et arvutasin ja mõõtsin kudumise ajal. Selga paras 2 aasta pärast alles, kahju!
Samas põhjust uus kampsik varrastele luua :)

Lõng: Sportliches Tweed-Effektgarn, Austermann-Wolle. 50g 105m
Varras nr. 4

Sünnipäevaks jaanuarikuus sain kallilt Marilt ühe supermõnusa sokilõnga lubadusel, et see saab minu enda sokkideks ja mitte kellegile teisele.
Nüüd 2 kuud hiljem võin lõpuks näidata.. jalga sain!

Lõngaks on Phildar Hobby, 100g 390m
Vardad nr. 2,5

9. märts 2010

Kevadeootus

Kevadeootus on juba nii südames aga ei paista seda lumesulamist kuskilt.
Ikka kisub kraadiklaas veel alla 10 miinuskraadi aga see ei takista ju kevadevärvi lõngadest miskit mõnusat kokku punumast. Kudusingi endale kevadpäevadeks
ja suveõhtuteks pluusi... kapuutsiga.!

Mõnus 2 nädalane kudumine oli ja saab kindlasti jälle mu lemmikuks!



Lõng: Rowani Handknit Cotton 100% puuvill kulus 12 rohelist ja 1 beež
Varras nr. 4
Järgmise kudumini! :)